Ветеринарната комора бара продолжување на рокот за аплицирање за субвенции во сточарството до 30 јуни

Ветеринарната комора на РСМ поднесе Барање до министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство за продолжување на рокот за поднесување апликации за субвенции во сточарството до 30.06.2021 година.


Мисајловски:Власта ги одби сите закони кои како ВМРО-ДПМНЕ ги предложивме

-Законот за тутун да им се помогне на тутунарите веднаш односно додека не се откупи целиот тутун произведен во Македонија да не смее да се врши увоз од други земји.


Засега нема реципрочни мерки кон Косово, се бара супер анализа за македонското брашно

Министерството за економија утринава побара увозникот од Косово, а зошто не и производителот од нашата страна, да побараат да се направи супер анализа на брашното што се увезува кај нашиот сосед од земјава, информира ресорниот министер Крешник Бектеши.