Акциите на Microsoft пораснале 5,6%, искачувајќи се над рекордното ниво од 58,7 американски долари од 1999 година. Microsoft во изминатото тромесечје оствари приходи од 22,3 милијарди долари, што е раст од 3 отсто и повеќе од предвидените 21,7 милијарди долари.

Резултатите покажуваат дека преминот на Microsoft на cloud технологијата се покажа сосем исплатлива и не влијае негативно врз профитот.


Аналитичарот Брент Хил оценува дека cloud секторот на Microsoft „продолжува да импресионира“, со можни приходи од 20 милијарди долари во 2018 година.


Администратор
22/10/2016 23:20