МЗ: 40 отсто повеќе оздравени лица за една недела

Институтот за јавно здравје денеска го објави неделниот извештај за периодот од 6 до 12 јули, што покажува значително зголемување на бројот на оздравени лица, а намалување на бројот на починати споредено со претходната недела, соопшти Министерството за здравство


Романот „Изброј ги ѕвездите“ е вистинска приказна за хероизмот на 10-годишната Анемари за времето на холокаустот во Данска

„Приказната за Анемари, мало еврејско девојче од Данска во времето на холокаустот, која е раскажана во романот „Изброј ги ѕвездите“ е вистинска, а воедно е само една трогателна сторија која за среќа завршува позитивно за разлика од онаа на 1.500.000 деца кои беа убиени во Втората светска војна


Во отпадните води во Солун откриено присуство на геноми на коронавирусот

Концентрацијата на геномот на вирусот SARS-CoV-2 во отпадните води во Солун е на исто ниво како и на крајот од април годинава кога Грција сè уште беше под строги рестриктивни мерки, односно под целосен карантин, покажува истражувањето на научниот тим од солунскиот Универзитет „Аристотелис“ во соработка со компанијата за водоснабдување и канализација на Солун


Голема побарувачка за кредити во еврозоната

Гладот на компаниите за пари во периодот од април до јули ги одразува многу големите потреби од итна ликвидност на фирмите, со оглед на тоа што голем дел од еврозоната беше блокиран поради пандемијата на коронавирусот, соопшти Европската централна банка врз основа на истражување спроведено во 144 банки


Sport Life доделува два нови бонуса за онлајн обложувачите

Sport Life доделува два нови бонуса за онлајн обложувачите. Со Welcome бонусот до 6.000 денари, ќе им посака добредојде на корисниците кои прв пат уплаќаат депозит за онлајн обложување, додека на оние кои веќе го искористиле почетниот бонус, Sport Life им овозможува нов месечен reload бонус од 50%, а во износ до 3.000 денари


Андрикиене: Мисијата за оценка на изборите во Македонија е со ист формат како и мисиите во Србија, Хрватска и Полска

Применетиот формат на мисијата за оценка на изборите во Македонија е ист како во мисиите спроведени за време на неодамнешните избори во Србија, Хрватска и Полска и тој овозможува сеопфатно набљудување на изборниот процес, кој го гледаме како процес што е повеќе од денот на изборите