Секоја шеста од десет жени се чувствува непријатно кога си го гледаат своето голо тело, сето тоа благодарение на бутовите, стомакот или целулитот.

Ова е причината зошто многу жени имаат проблем да застанат покрај партнерот голи или на плажа во бикини. Големиот дел од испитаните жени не сакаат да имаат издолжено огледало дома затоа што не се задоволни од сопствениот одраз.

Под број еден што не сакаат да гледаат од своето тело е стомакот, потоа вишокот килограми, потоа целулитот. Дел од жените веруваат дека нивниот љубовен живот се уништил заради овие проблеми.

Интересно е што 80% од мажите мислат дека изгледаат подобро кога се голи. Истражувањата покажале дека жените се подготвени да изгубат 11 килограми за да се чувствуваат подобро во кревет.

Половина од испитаните жени изјавиле дека никогаш не биле целосно задоволни од своето тело.


Администратор
04/02/2020 00:11