Од 00.00 часот до 04.00 часот (18.05.2021) констатирано е дека 13 лица не ја почитувале забраната за движење.

Во текот на изминатото деноноќие (17/18.05.2021) пак, на територијата на Република Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 375 прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на Ковид 19.


Администратор
18/05/2021 13:11