Два мали орли имаа среќа да бидат спасени и живи, откако се изведоа во издувниот систем на авион во оправка, во Велика Британија.

Малите птици не јаделе неколку дена, но за среќа механичарите ги забележале во издувниот систем на „Ербас А-320“, кој бил паркиран заради поправки. Наскоро потоа биле згрижени во болницата „Гвер брдс“.

Ветеринарите велат дека биле спасени во последен момент и оти, за среќа, механичарите не ги запалиле моторите додека тие биле во издувниот систем.

Орлињата ги добија имињата Амит и Лаки, по нивните спасители.


Администратор
28/07/2021 16:31