Зедничкиот оргазам на партнерите е “врвот“ на сексуалниот однос. Според одредени истражувања во овие 3 пози постојат најголеми шанси да доживеете заеднички оргазам.

Плетенка

Мажот лежи на грб, едната нога му е испружена, а другата свиткана во коленото, како да се сунча. Жената седнува на мажот , така што неговата свиткана нога е помеѓу нејзините бедра. Во оваа позиција жената има потполна контрола на брзината и длабочината на пенетрацијата и на движењата кои можат да бидат горе-доле или кружни.

Ножички

Мажот седи на креветот со испружени и раширени нозе. Жената е потпрена со лактот на креветот и е свртена со главата на истиот смер како што е мажот. Таа е со раширени нозе околу половината на мажот. Мажот овојпат го диктира темпото и начинот за секс.

Симбиоза (Буква В)

Жената седи на повисоко (кујнска маса) , a мажот стои пред неа . Мажот ги става женските нозе и ги става на своите рамена а жената ги става нејзините раце околу машкиот врат. Ако жената не е доволно флексибилна, тогаш може да се потпре на нејзините лакти и раце. Во оваа позиција , мажот го диктира темпото и начинот на сексот, а жената учествува така што ги мрда колковите.


Администратор
01/03/2017 01:27