Локалните власти на Шведска сметаат дека нема потреба да се одвраќа стремежот кон подобрување на животот на граѓаните.

Сега жителите на северната страна сакаат да им биде дадена можност да имаат секс во работно време, а тоа не треба да влијае врз нивната плата, пишуваат од biznisvesti.mk.

Швеѓаните сакаат да имаат еден час платена пауза во текот на работата, за да се вратат дома и да имаат секс со својот партнер во животот. Таков предлог даде 42-годишен член на советот на градот Евертурнео Пер-Ерик Мускос, пренесува The Local.

Во поддршка на својата иницијатива тој доведува до убедливи аргументи. Прво, сексот е корисен за здравјето, вели тој.

Второ, во современиот свет паровите не можат да си обрнуваат доволно внимание. Промената на работното време ќе се одрази позитивно врз нивните односи.

Тој признава дека не треба да се провери дали соработниците навистина имаат секс за време на секс-одморот. Началниците треба да имаат доверба на вработените, вели Мускос.

Според истражување, жителите на земјата во просек годишно поминуваат во работа 1685 часа. За споредба, Германците работат 1847 часа годишно, Британците – 1900 часа, а Русите – 1978 часа.

Извор: линк


Администратор
02/03/2017 23:46