Претседателот на српската опозициска Либерално-демократска партија Чеда Јовановиќ, како реакција на синоќешната изјава на српскиот претседател Александар Вучиќ за референдумот во Македонија, изјави дека „Србија не треба тенденциозно да ги коментира резултатите од референдумот во Македонија, туку да и помогне, доколку смее.“

Во соопштение до медиумите Јовановиќ посочи дека „Европска Македонија не е и нема да биде губитник, особено не поради резултатите од референдумот, на кој со кукавички бојкот и забиен нож во грб на нејзината иднина, затоа што ВМРО ДПМНЕ повеќе водеше сметка за интересите на Москва, отколку за потребите на Македонците“

Јовановиќ смета дека Македонија, која сака да влезе во ЕУ и во НАТО, е победник во борбата што се уште трае, иако во недела имаше голема можност за конечна победа и за крај на политиката која ги подели и уништи сите југословенски републики.


Администратор
02/10/2018 12:05