„Паразит“ (Gisaengchung) влезе во историјата со добивањето Оскар за најдобар филм од неанглиско говорно подрачје и за најдобар филм воопшто. Но, режисерот Бонг Џун-хо има и бројни други филмови, според критичарите – вредни да се погледнат…

Во прилог, следат неколку од нив…

„Неповрзаност“ (Ji-ri-myeol-lyeol) (1994) „Кучињата што лаат, не касаат“ (Flandersui gae) (2000) „Сеќавањата на убиецот“ (Salinui chueok) (2003) „Грип“ (2004) „Домаќинот“ (Gwoemul) (2006) „Мразокршач“ (Snowpiercer) (2013) „Окја“ (Okja) (2017).


Администратор
13/02/2020 22:43