Игор Јанушев, генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ на прес-конференција истакна дека опозицијата победила на овие избори.

- Победивме во голем број на општини, во Аеродром, Гази Баба, Кисела Вода, Пехчево, Велес, Градско, Охрид, Илинден, Петровец… Факт е дека промените народот ја посакува обновата, а не коруптивна и криминална влада. Опозицијата има повеќе гласови од партиите на власта. Влегуваме во трка за составување на нова влада, за составување мнозинство на нова влада“, изјави Јанушев.


Администратор
16/07/2020 01:38