Британската Влада размислува да воведе нов режим на тестирање и да го скрати времетраењето на 14-дневната самоизолација за граѓаните со висок ризик, кои биле во контакт со заразено лице, јави утринава британскиот министер за здравство, Мет Ханкок.

-Процесот на воведување нови тестови е во тек, што ќе им овозможи на граѓаните да бидат тестирани на дневна основа, наместо да седат во самоизолација, изјави Ханкок за „Скај њуз“.


Администратор
23/11/2020 14:12