Американскиот ракетен разорувач „Доналд Кук“ со наведувано ракетно оружје тргна кон Црното Море во патрола, соопшти американската Шеста флота.

„Доналд Кук ДДГ-75 започна да го преминува теснецот во Црното Море … Бродовите на американската морнарица редовно патролираат низ овие води како поддршка на нашите сојузници и партнери во НАТО“, се вели во изјавата на Шестата флота на Твитер.

Се посочува дека претстојниот влез на разорувачот во Црното Море ќе биде седми за американските бродови во 2020 година.


Администратор
23/11/2020 16:02