Српскиот претседател Александар Вучиќ за време на посетата на градилиштето на компресорската станица Велика Плана во рамките на изградбата на гасоводот Балкански ток оцени дека овој проект е „голема работа за Србија“, но нагласи дека не може да каже дали цената на гасот би била пониска, јави дописникот на МИА од Белград.

Вучиќ кажа дека е горд што наскоро ќе биде отворена „прекрасна компресорска станица”, без која, вклучувајќи 36 објекти во неа, „нема да можеме да имаме избалансиран притисок на гасот и нема да можеме да го доведеме гасот до границата со Унгарија “.


Администратор
30/07/2021 23:00