Големи демонстрации против заострувањето на анти-епидемиските мерки се очекуваат денеска во Франција, во трет последователен викенд, јави ДПА.

Властите очекуваат околу 160.000 луѓе ширум земјата да учествуваат во протестите закажани за попладнево, објавија француските медиуми, повикувајќи се на полициско соопштение.


Администратор
31/07/2021 15:25