Премиерата на проектот „Нема да биде крај на светот“ од авторот Аднан Лугониќ, во режија на Нина Николиќ, ќе се одигра денеска на сцената на САРТР – Сараево.

„Нема да биде крај на светот“ е најновиот проект што почна да се подготвува на сцената на Македонскиот народен театар (МНТ).

Проектот во продукција на Перипетија продукција, a во копродукција со МНТ и Сараевскиопт воен театар – САРТР, својата втора премиера ќе ја има во ноември во МНТ, согласно со протоколарните мерки за заштита од Ковид-19.


Администратор
18/09/2021 11:34