Во Филхармонијата вечер ќе се одржи концерт насловен „Контемплација со Перт и Шнитке“.

Како солисти ќе настапат виолинистките Анна Кондратенко и Ева Богоевска. Диригент е маестро Емил Табаков од Бугарија.

Како дел од програмата на вечерашниот концерт се Кончерто гросо број 1 од А.Шнитке, Трисагион од А. Перт и „Малата Данелиада“ од Г. Канчели.


Администратор
21/10/2021 10:41