Во скопското село Бојане денеска ќе се одржи традиционалниот Фестивал на грозје.

Манифестацијата бележи јубилеј, пет години од постоењето, а се фокусира на развојот на селскиот туризам и афирмацијата на грозјето.

Како што информира ЗИП Институтот, Фестивалот ќе се одржи на новиот плоштад во Бојане од 14:00 часот.

Покрај можноста да се вкуси слаткото грозје на Бојане, фестивалот нуди и богата фолклорна содржина.


Администратор
22/10/2021 12:15