Низ годините сме слушнале многу пати дека мажите мислат главно за секс и тоа го прават на секои 3 до 5 секунди. Кога сепак, ќе дојде време за акција, се забележува дека голем дел од мажите не се особено сексуално активни.

Што се случува, и каква е причината еден маж да одбие секс?

За многумина недостатокот на акција на сериозни причини – ниско либидо, стрес, замор, болест, мрзеливост ?!

Но „паузата“ од сексот може да се должи и на чисто психолошки причини.

1. Едноставно не му се допаѓате. Можно е да има друга, може едноставно да не го привлекувате или пак да не ве сака веќе.

2. Сака да ве испровоцира, бидејќи претходно сте го налутиле за нешто. Многу мажи ја позајмија женската казна „одбивање на секс“.

3. Неодамна сфатил дека всушност чувствува привлечност кон својот пол, но уште не ви кажал и очекува сама да го разберете тоа.

4. Не го возбудувате.

5. Сексот не му е приоритет, за разлика од фудбалскиот натпревар и пиењето со пријателите.

6. Полесно му е да се самозадоволи отколку да се потруди и за вашиот оргазам.

7. Зависен е од лаптопи, телефони и други „смарт“ гаџети.


Администратор
14/10/2019 12:45