Глув жител на Њујорк поднесе тужба во судот во Бруклин противпорнографските сајтови „Порнхаб“, „Редтјуб“ и „ЈуПорн“ бидејќи не може во целост да ужива во нивните „содржини“ бидејќи немаат титлови.

Јарослас Сурис ги тужи трите сајтови и нивната матична канадска компанија „Миндгик“ поради кршење на американскиот закон од 1990 година за заштита на хендикепираните лица од дискриминација.

Сирус претходно го тужеше „Фокс њуз“ исто така што видео-снимките „за возрасни“ немале титлови.

– Глувите и наглувите не можат без титлови да уживаат во содржината како другиот дел од публиката, се наведува во тужбата на Сурис.

Тој од порносајтовите бара воведување на титл и парично обештетување.

Претставник на „Порнхаб“ изјави дека сајтот има и „содржини“ со титлови.


Администратор
18/01/2020 14:22