Вториот рекет на светот Симона Халеп изјави дека ќе одлучи за своето учество на УС Опен по турнирот во Прага, кој започнува утре.

– Јас дефинитивно ќе одлучам по овој турнир. Треба да чувствувам сè, да откривам какви промени ќе направат организаторите во однос на летовите и слично. Тогаш можам да донесам конечна одлука.

Знам дека медицинскиот протокол е многу строг и создава малку стрес. Но, овие правила се за безбедност.

Сега сите донесуваат одлуки засновани врз она што им е важно. За мене, здравјето е важно – не само физичко, туку и ментално. Не сакам да создадам непотребен стрес за себе. И конечната одлука ќе ја преземам врз основа на ова, изјави Халеп.

Тенискиот Грен слем УС Опен започнува на 31 август.


Администратор
10/08/2020 03:38