Возачот на Алфа Таури, Пјер Гасли рече дека тимот има за цел да го предизвика Ред Бул и да стане еден од водечките тимови во Формула 1.

Очигледно, Алфа Таури има волја и амбиција. Мислам дека ситуацијата е поинаква од она што се случи во Торо Росо. Ова е импресивен проект. Во моментов е Ред Бул кој е врвен тим, но амбициите на Алфа Таури се да ги стигнат. Ова значи дека ни требаат ресурси, изјави Гасли. Може ли Алфа Таури да стане врвен тим? Ова е нашата цел: ние сакаме да прогласиме сопствен статус и да заземеме своја позиција. Ова е проект повеќе од една година и разбираме дека за да се изгради врвен тим е потребно време, додаде францускиот возач во Ф1.


Администратор
19/09/2020 18:51