Зоран Заев денеска повторно без мнозинство. Театарот и удирањето во гради траеше само еден ден.

Собранието е нефункционално. Заев со сила донесе пратеници да го гласаат, исплашен од ВМРО-ДПМНЕ и криминалот за кој ќе одговара.

Зоран Заев мисли дека се спасил и си купил време, но неговиот крај е извесен и повторна интерпелација е можна.

Не сите пратеници кои гласаа за доверба на владата на Заев, тоа повторно ќе го сторат.

Владата на Заев е на стаклени нозе.

Заев знае дека паѓа и затоа владее со страв и уцени.


Администратор
04/03/2021 22:30