ОВР Струга поднесе кривична пријава против М.Б.(46) од Струга поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „бесправно градење“.

Пријавената, во текот на 2020 година, на катарстарска парцела во струшкото село Радожда, без соодветно одобрение изградила викенд-куќа. Од извршениот инспекциски надзор е донесено решение со кое на инвеститорот му се наложува да ја отстрани изградената куќа.


Администратор
05/03/2021 00:16