Од 21.00 часот (04.05.2021) до 05.00 часот (05.05.2021) констатирано е дека 41 лице не ја почитувало забраната за движење.

Во текот на изминатото деноноќие (04/05.05.2021) пак, на територијата на Република Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 401 прекршок.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на Ковид 19.


Администратор
05/05/2021 13:15