Финалето од Мундијалот 2018 меѓу Хрватска и Франција ќе биде пренесувано во Арената во градот Пула. Градоначалникот на хрватското туристочко гратче Борис Милетиќ и им се заблагодари на Министерството за култура и Филмскиот фестивал во Пула кои одобрија, наместо филмови денес да се прикажува фудбал во живо од Москва.

За Хрватите денешниот натпревар (17 часот) е историски, бидејќи тие за првпат ќе играат финале на Светско првенство.

- Организирано гледање на играта на нашиот тим на најубавото место во светот е нашиот подарок за навивачите. Да бидеме колку што можеме и што можеме да направиме. Ајде да покажеме како и колку е Пула со хрватската репрезентација, рече Милетиќ.

На претходните натпревари на хрватската репрезентација на Светското првенство во Русија на форумот Пула присуствуваа повеќе од 20.000 посетители.


Администратор
15/07/2018 17:01