Меѓународниот Секретар на ВМРО-ДПМНЕ Тимчо Муцунски заедно со Портпаролката Марија Митева остварија средба со Кристијан Сагарц, пратеник во Европскиот парламент и известител во сенка за Република Македонија.

На средбата се разговараше за актуелната политичка состојба и предизвиците на Македонија во процесот на европска интеграција. Муцунски и Митева ја истакнаа нивната загриженост за добиените извештаи на релевантни меѓународни организации во кои преовладува укажување за постоење на високо ниво на корупција. Тие го информираа Сагарц дека процесот на европска интеграција мора да биде воден низ процес на вистински реформи кои примарно треба да се фокусираат на реформа на правосудството и јавната администрација.

Муцунски и Митева истакнаа дека пристапните преговори треба да започнат што поскоро и тоа низ призма на европски вредности и критериуми.


Администратор
30/07/2021 15:55